Skip to content
Pikantní čínská směs se zeleninou
HLAVNÍ INGREDIENCE
- kuřecí maso, 500g
- rýže
- cibule (3x malá nebo 2x velká)
- Srirarcha
- mražená zelenina (ideálně Kaufland K-Classic Pfannengemüse Asiantische Art), 750g | pozor, obsahuje houby
- Kari koření
- česnek
- koření „Čína“ (např. Vitana)
OSTATNÍ BĚŽNÉ INGREDIENCE
- řepkový olej (Kaufland K-Favourites Natives Rapskernoel)
- sůl
- pepř
POSTUP
- nakrájet kuřecí maso na malé kousky
- rozehřát olej na pánvi
- kuřecí maso vložit do pánve a nechat restovat (dusit pod poklicí)
- během restování nakrájet cibuli na měsíčky
- maso posypat větší dávkou Čína koření
- k orestovanému masu přidat nakrájenou cibuli
- přiklopit a dusit
- po cca 5-10 minutách přidat mraženou zeleinu
- přiklopit a dusit, občas promíchat – od této fáze dusit s občasným mícháním cca 30-40 minut
- až zelenina změkne, přidat pořádnou dávku Srirarchy
- přidat trochu Worchesterové omáčky
- přidat trochu Kari koření
- přidat ještě trochu Čína koření
- osolit a opepřit
- vložit 4 stroužky prolisovaného česneku
- ještě alespoň 5 minut dusit
PODÁVÁNÍ