Pikantní čínská směs se zeleninou

HLAVNÍ INGREDIENCE

  • kuřecí maso, 500g
  • rýže
  • cibule (3x malá nebo 2x velká)
  • Srirarcha
  • mražená zelenina (ideálně Kaufland K-Classic Pfannengemüse Asiantische Art), 750g | pozor, obsahuje houby
  • Kari koření
  • česnek
  • koření „Čína“ (např. Vitana)

OSTATNÍ BĚŽNÉ INGREDIENCE

  • řepkový olej (Kaufland K-Favourites Natives Rapskernoel)
  • sůl
  • pepř

POSTUP

  • nakrájet kuřecí maso na malé kousky
  • rozehřát olej na pánvi
  • kuřecí maso vložit do pánve a nechat restovat (dusit pod poklicí)
  • během restování nakrájet cibuli na měsíčky
  • maso posypat větší dávkou Čína koření
  • k orestovanému masu přidat nakrájenou cibuli
  • přiklopit a dusit
  • po cca 5-10 minutách přidat mraženou zeleinu
  • přiklopit a dusit, občas promíchat – od této fáze dusit s občasným mícháním cca 30-40 minut
  • až zelenina změkne, přidat pořádnou dávku Srirarchy
  • přidat trochu Worchesterové omáčky
  • přidat trochu Kari koření
  • přidat ještě trochu Čína koření
  • osolit a opepřit
  • vložit 4 stroužky prolisovaného česneku
  • ještě alespoň 5 minut dusit

PODÁVÁNÍ

  • s rýží
  • s dobrým pivem